יחסי ציבור בשנת קורונה: כיצד הקורונה השפיעה על תחום היח"צ?

קשה לתאר את שנת 2020 במילה אחרת מאשר שנת משבר, ובמשברים אנחנו, אנשי יחסי הציבור, נמצאים בשיאנו בדרך כלל. אבל בדיוק כפי שהקורונה טרפה את כל הכללים שהכרנו קודם לה – את השגרה היומיומית, את האופן שבו אנחנו לומדים או עובדים, או איך פוגשים את סבא וסבתא, גם את תחום יחסי הציבור היא שנתה לגמרי.

 

השוק קופא אבל יוצר הזדמנויות למהירי התגובה

עם התפרצות הקורונה, אף אחד לא ידע כמה זמן המצב הולך להמשך. חברות רבות נכנסו למצב פאניקה ופתחו בנוהל חירום שכלל הקפאה של כל הוצאה לא חיונית עד יעבור זעם. והתוצאה היתה קיצוצים בתקציבי השיווק, יחסי הציבור והפרסום. עבור משרדי יחסי ציבור רבים המשמעות היתה איבוד ריטיינרים והוצאה לחל"ת של עובדים ופרילנסרים רבים מצאו את עצמם בן רגע ללא הכנסה.

התקשורת גם לא התעניינה בשום אייטם שאינו קשור לקורונה. מי שנשאר עם לקוחותיו נאלץ לגבש תוכנית אסטרטגית חדשה לגמרי המותאמת למצב ומשרתת את הלקוח נאמנה בזמנים לא ברורים אלו. חשוב לציין שדווקא ימי השידורים הארוכים יצרו הזדמנויות עבור אנשי יחסי ציבור שמיהרו להתאים את עצמם למציאות המשתנה, שכן כלי התקשורת נזקקו נואשות למרואיינים מרעננים בנושא.

 

המעבר לקניות ברשת לווה בגל של שיימינג

הקורונה הביאה איתה עליה משמעותית בהרגלי הקניות אונליין של הצרכן הישראלי וגרמה למותגים ישראלים רבים לפתוח לראשונה את האפשרות לרכישה מקוונת מהם. לצד היתרונות הגיעו גם התלונות: עסקים שהקימו במהירות ומכורח הנסיבות מערך מכירה והפצה, התקשו לעמוד בביקושים הגבוהים וחוו גל של תלונות, ביקורות ושיימינג ברשתות החברתיות ובכלי התקשורת. יועצי התקשורת נקראו אל הדגל על מנת לטפל במשבר, לנהל את התקשורת עם הלקוחות ולשמר את תדמית המותג בעיני המאוכזבים.

עבדנו מהבית, על כל המשתמע מכך

בתקופות הסגר אנחנו והלקוחות שלנו נאלצנו להסתגל לעבודה מהבית, ולאפשרות שהלקוח יעלה לשידור מהסלון או חדר העבודה כשהילדים נמצאים ברקע. לא במקרה אחד הסרטונים הויראליים בשנה החולפת היה הסרטון של פרופ' רוברט קלי שילדיו התפרצו לחדר בעודו מתראיין בשידור חי ב-BBC ודרשו את תשומת ליבו (https://www.youtube.com/watch?v=Mh4f9AYRCZY).

כאנשי יח"צ, למדנו להסביר ללקוחות שלנו איך להתראיין נכון מהבית או מהגינה הסמוכה, יצרנו אתיקת עבודה חדשה מול הכתבים שמתחשבת בכך שהילדים נמצאים איתנו כמעט כל הזמן ונאלצנו להגדיר מחדש את לוחות הזמנים לעבודה מול הלקוחות והכתבים.

 

הכח המניע מאחורי המחאות החברתיות

שנת 2020 תזכר לא רק כשנת הקורונה, אלא גם כשנה של המחאות החברתיות. בארה"ב (ובעקיפין ברוב העולם) המחאה הבולטת מכולן היא מחאת ה-BLM: Black Lives Matters, שפתחה אצל מותגים רבים את השיח על נחיצות הבעת עמדה כמותג והדרך הנכונה לדברר אותה. גם בארץ היו לא מעט מחאות – פוליטיות, חברתיות וכלכליות.

דוברים ויח"צנים משפיעים מאד הן על מידת החשיפה של מחאות, על הדהוד המסרים שמועברים בהם במדיות השונות ועל טביעת מנהיגי המחאה כיוצרי שינוי וסוחפי קהל בעיני הציבור. בשנה האחרונה היתה להם עבודה רבה והשפעה על שינוי מדיניות חברתית ופוליטית והוצאה עשרות אלפי אנשים עם מטרות משותפות אל צמתי רחובות, אל מול מעון ראש הממשלה ועוד כדי לחולל שינוי.

גייסנו כספים והעלנו מודעות למטרות טובות

למרות שהקורונה פגעה כלכלית ברבים מאיתנו, הערבות ההדדית עדיין היתה חזקה מתמיד בשנה האחרונה. קמפיינים חברתיים זכו בשנה האחרונה לחיבוק חם מהציבור וגיוסי כספים למטרות ראויות זכו להצלחה מסחררת:

קמפיינים לתרומות למחשבים ישנים עבור ילדים שאין להם מחשב ולא יכולים ללמוד מהבית זכו להתגייסות מקיר לקיר מהציבור הרחב, מעסקים ומחברות IT שהתנדבו להשמיש עבור הילדים את המחשבים. קמפייני גיוס כספים שהעלו למודעות את מצבם של ניצולי השואה שסובלים מבדידות, רעב והזנחה זכו לסיקור יומיומי כמעט באתרי החדשות המובילים והביאו לגיוסי שיא של תרומות עבורם. גם קמפיינים שמטרתם לעודד מידע אמין ונגיש על המחלה והחיסון זכו להצלחה וחשיפה נאה.

מי שמובילים כיום מהלכים מסוג זה הם אנשי יחסי ציבור, שכבר לא מסתפקים רק בשליחת הודעות לעיתונות אלא יוצרים מהלכים אסטרטגיים לטובת גיוס כספים לעמותות.

 

מה צופנת 2021 לאנשי יחסי ציבור?

על אף שישראל מובילה במספר המחוסנים נכון לרגע זה, נראה ששנת 2021 צפויה עדיין להיות שנה מהוססת מבחינה עסקית. סיכוי סביר שגם במהלכה נעסוק לא מעט בקורונה והשלכותיה ולא נחזור לחיים שהכרנו לפני.

עם זאת, הדו"ח השנתי של Reportlinker שפורסם בימים האחרונים צופה כי שוק יחסי הציבור והפרסום העולמי יגדל בשנת 2021 ב-9.1% כתוצאה משינויים ארגוניים בחברות והתאוששות מהשפעות הקורונה. עסקים ואנשי יחסי ציבור שידעו להסתגל, לנצל הזדמנויות ולהגיב מהר יהיו הראשונים להרוויח מההזדמנויות שיווצרו.

 

אודות הכותב:

תמיר האס הוא הבעלים של משרד יחסי ציבור tamirpr.co.il.

שמירת מגע: משבר הקורונה מהווה הזדמנות מצוינת לקידום מהיר של תשלומים דיגיטליים ותשלומים ללא מגע

בנקים מרכזיים ברחבי העולם מקדמים יוזמות להפחתת השימוש בכסף מזומן, עקב החשש להגברת התפשטות הנגיף באמצעות השימוש בשטרות. בישראל השיח עדיין נמצא בחיתוליו ומהווה הזדמנות ייחודית לשינוי ההתנהגות בשוק.

ארגון הבריאות העולמי מעודד תשלומים ללא מגע

על רקע החשש הטבעי של הציבור משימוש במזומן בעת הנוכחית, ארגון הבריאות העולמי (WHO) פרסם בתחילת מרץ, הודעה רשמית אודות הסיכון המשמעותי הכרוך בשימוש בכסף מזומן בזמן משבר הקורונה.
במסגרת ההודעה המליץ הארגון על מעבר מלא לשימוש בתשלומים דיגיטליים ותשלומי כרטיס אשראי ללא מגע (Ccontactless).

בעקבות החשש מהידבקות מדינות מצמצמות את השימוש במזומן

לאור הודעה זו, בנקים מרכזיים ברחבי העולם החלו לנקוט בפעולות כדי לצמצם את תפוצת הכסף המזומן, או לכל הפחות להגביר את המודעות לגבי הסיכונים הכרוכים בשימוש בו.
כך למשל, הבנקים המרכזיים בסין ובדרום קוריאה החלו לאסוף שטרות כסף מהשוק במטרה להעביר אותם תהליך סטריליזציה לפני החזרתם חזרה לשימוש.

בצעד מאופק יותר, הבנק המרכזי בבריטניה הודיע כי שטרות אכן מהוות סיכון להעברת הווירוס בין אנשים. הבנק בהודעתו ציין כי שטרות דומים בהקשר זה לכל משטח אחר, וקרא לאזרחי בריטניה לנקוט בצעדים היגייניים באופן תדיר.

בתגובה, רשתות קמעונאות ובנקים מרכזיים מעודדים שימוש בתשלומים ללא מגע

לאור תהליכים אלו, גם רשתות קמעונאיות החלו לנקוט צעדים מהירים להפסקה מוחלטת של השימוש במזומן. כך למשל, רשת האופנה H&M בבריטניה הפסיקה זמנית לקבל תשלום במזומן בחנויותיה באופן גורף, תוך מעבר לתשלום ללא מגע או אפליקציות תשלומים.

על מנת לתמוך בתשלומים ללא מגע, הבנקים המרכזיים החלו להעלות את תקרת הסכום שניתן להעביר באמצעות תשלום ללא מגע בכרטיסי אשראי או כרטיסי חיוב. לדוגמה, הבנק המרכזי בהולנד העלה את תקרת התשלום ללא מגע ל-100 אירו (במקום 50 אירו) ומאפשר תשלום של עד 25 אירו ללא הזנת קוד סודי, מה שעד כה היה אסור באופן גורף. הבנק המרכזי בשוודיה נקט גם הוא מהלך דומה.

ומה בישראל?

עד כה, בישראל לא פורסמה התייחסות רשמית של גורם ממשלתי לנושא התשלומים. על כן, עיקר הפעילות בנושא מבוססת על יוזמות של מוסדות פיננסיים המעודדים ביצוע תשלומים דיגיטליים (למשל, באמצעות ארנקים דיגיטליים או תשלומים בעזרת סריקת קוד QR).
רמת המודעות לנושא בישראל, עד כה, מצומצמת יחסית, בוודאי ביחס להיקף העיסוק בנושא בשאר מדינות העולם הנאבקות בנגיף הקורונה.

השימוש במזומן בארץ עדיין נפוץ יחסית

על פי נתוני בנק ישראל, ב-2018 חלקן של ההוצאות במזומן בישראל עמד על 26% מההוצאה היומית, לעומת 38% בכרטיסי אשראי וכרטיסי חיוב, בעוד ארנקים דיגיטליים ואפליקציות תשלומים תפסו נפח של 1% בלבד מסך ההוצאה היומית בשוק.

במקביל, תשלומים ללא מגע עדיין אינם רווחים

בישראל, היקף השימוש בתשלומי כרטיס אשראי ללא מגע הינו מצומצם ביותר. זאת, בעיקר עקב היעדר תשתיות תומכות בצד הסולק, מכיוון שכיום כלל כרטיסי האשראי המונפקים בישראל מכילים רכיב NFC המאפשר טכנית לבצע תשלום ללא מגע.

התובנה שלנו: המאבק בקורונה מהווה הזדמנות ייחודית לקידום תשלומים דיגיטליים ותשלומים ללא מגע

בדומה לתחומים אחרים הנהנים מהשינוי הדרמטי בשגרת החיים של הציבור (כגון שימוש בשיחות ווידאו וערוצי תקשורת דיגיטליים אחרים), אנו סבורים כי קיימת כעת הזדמנות יוצאת מן הכלל לקדם במהירות אפשרויות תשלום דיגיטליות ותשלום ללא מגע. קיים ביקוש משמעותי למיזמים מסוג זה בציבור וצפויה להיות לכך היענות נרחבת, בוודאי בשבועות הקרובים, וייתכן שאף לאחר מכן במהלך תקופת המעבר חזרה לשגרת החיים הרגילה.
מיזמים אלו עשויים לבוא לידי ביטוי בפריסת מכשירי סליקה בנקודות התשלום, במיזמי שיתוף פעולה בין ארנקים דיגיטליים לרשתות מסחר מקוונות ופיזיות, בהרחבת אפשרויות התשלום הדיגיטליות בנקודת המכירה בחנויות המזון, בבתי המרקחת ועוד.
להערכתנו, מוסדות פיננסים ופינטקים שישכילו לקדם מהלכים אלו במהירות, ייהנו מכך כבר בטווח הזמן הקצר, ובוודאי בטווח הארוך כאשר לקוחותיהם יהיו הראשונים לבצע את השינוי המהותי בהרגלי התשלומים שלהם.

תקשורת עם הלקוחות בתקופת משבר: UniCredit כמקרה בוחן

הבנק האיטלקי UniCredit השיק אתר אינטרנט ייעודי, שמשדר ללקוחותיו מערך התמודדות ושותפות רחב יותר, מעביר מסר חיובי מאוד לציבור, וביום שאחרי עשוי לבדל ולמצב את הבנק ככזה שבאמת דואג ללקוחותיו.

אחד ההיבטים המעניינים והחשובים יותר בהתמודדות הבנקים עם משבר הקורונה, הוא אופן התקשורת של הבנק עם הלקוחות והציבור הרחב. ממחקר שערכנו בנושא, נראה כי דרכי העברת המסרים לרוב יחסית שגרתיים ונעים בין: מיילים, הודעות SMS, פרסומים באתרי האינטרנט, מענה טלפוני בשעות מורחבות ובמקרים יצירתיים מעט יותר –  אף וובינרים לטובת הדרכות וייעוץ מקצועי.
ככלל, המסר הכללי סובב סביב: "אנחנו כאן ביחד אתכם".

מקרה אחד מעניין,
הוא הבנק האיטלקי UniCredit שהשיק אתר אינטרנט ייעודי (Mini site) עבור תקופת המשבר. אתר זה מהווה חריג לכלל המסרים שאנחנו רגילים לראות, והוא יוצא מן הכלל בייחודיותו בעת הזו.
האתר, המתעדכן ברמה יומית, כולל סוגים שונים של מידע ותכנים, חלקם הגדול אינו קשור ישירות לנושאים פיננסיים, אלא בעיקר משמש כתמיכה וסיוע ללקוחות הבנק והאזרחים בכלל.

האתר כולל מספר סוגי תכנים:

Latest – סדרת מאמרים וכתבות על מידע רלוונטי לציבור בהקשרי הנגיף, התנהגות נכונה של הציבור, פירוט מאמצי הבנק בסניפים ושאר פעולות הבנק בהקשר זה ובשקיפות מלאה.

How to – סדרת מאמרים המספקים הדרכה ועצות מעשיות על כיצד להתמודד עם השינויים בשגרת היום-יום, כגון "5 דרכים לעבוד באופן יעיל יותר מהבית" "חמישה כללים לשמירה על בריאות ובטיחות" ועוד.

People – ראיונות עם עובדי הבנק על אופן התמודדותם עם המשבר ועל הדרך שבה סייע ללקוחות במצוקה.

Take a Break – זהו עמוד ה"אתנחתא" מקשיי המציאות המאתגרת. הדף כולל ציורי ילדים שמתארים איך לדעתם יראה בנק העתיד.

COVID-19 Information – עמוד זה כולל את כלל המידע והקישורים הרלוונטיים לפעילות ומענה הבנק בזמן המשבר.

מעבר להזנה מתמשכת של האתר במידע ותכנים מתחדשים, הבנק גם קורא ללקוחותיו להוסיף ולהציע תכנים משל עצמם לדפי האתר, באופן המייצר שיח ותקשורת ישירה עם קהל הלקוחות והציבור.

למה זה מעניין:
האתר שם דגש לא רק על מענה ישיר לקורונה, אלא גם על מסרים 'רכים' יותר, כגון חיי יום-יום במשבר, בריאות וביטחון, ואף תרבות ופנאי.
העובדה שהבנק הקים אתר אינטרנט ייעודי בתקופה זו, תוך התייחסות לקשת של תכנים, משדרת לקהל הלקוחות מסר עמוק ומקיף יותר של שותפות והתמודדות בשעה מאתגרת זו.
הלקוח היושב בביתו בחוסר וודאות והמתקשה לעבוד לאור הצורך לטפל במקביל בילדיו, מעוניין בתוכן ומסרים שבאמת יסייעו לו במצבו הנוכחי המורכב.

 

התובנה שלנו:
אנו סבורים שככל שזמן המשבר ילך ויתמשך, לקוחות יצפו למענה משכולל ומקיף יותר מהבנק שלהם.
מעבר לפתרונות הפיננסיים הקלאסיים, יצירת מערך התמודדות ושותפות רחב יותר, בין השאר באמצעות אתר אינטרנט ייעודי, מעביר מסר חיובי מאוד לציבור, וביום שאחרי עשוי לבדל ולמצב את הבנק כבאמת דואג ללקוחותיו.

אתר כזה עשוי לכלול, לצד תוכן על הקורונה והדברים הקשורים בכך, גם מידע ותכנים מקצועיים שעשויים לסייע לקהל לקוחות רחב. כך למשל, סרטונים או עצות אודות התנהלות פיננסית נכונה בתקופות של חוסר וודאות, טיפים ומידע על הדרכים הנוחות והטובות ביותר לעבוד מהבית, הדרכות לילדים על פיננסים בכלל ועל התנהלות פיננסית נכונה בפרט ועוד.

כשהשוק מצטופף החדשנות גוברת: Amex מגמישה את אפשרויות הפירעון באשראי

Amex ארה"ב מאפשרת ללקוחותיה גמישות בפירעון האשראי ובפריסת התשלומים למוצרים שונים באמצעות Pay It Plan It. הצעת ערך זו מבטאת מגמה של העברת השליטה במוצר האשראי לידי הלקוח, תוך סיוע בשיפור התנהלותו הפיננסית.

התחרות הגוברת בתחום האשראי הצרכני והקמעונאי, ובכלל זה כרטיסי האשראי, מביא את השחקניות המרכזיות בשוק לחפש דרכים יצירתיות יותר ויותר לחדש ולספק הצעות ערך לצרכן.

במסגרת זאת, חברת אמריקן אקספרס בארה"ב השיקה לאחרונה שתי הצעות ערך חדשות על בסיס האפליקציה הדיגיטלית, הנקראות Amex Pay It Plan It, המאפשרות ללקוח גמישות רבה יותר בפירעון האשראי ובפריסת התשלומים.

Pay It Plan It
הצעות הערך מאפשרות גמישות בשני רכיבי שימוש בכרטיס האשראי – פירעון חוב האשראי החודשי ואפשרות פריסת התשלום בעסקאות ספציפיות:

  1. Pay It – החברה מאפשרת להפחית את יתרת הצבירה החודשית על ידי ביצוע תשלומים קטנים לאורך החודש באמצעות האפליקציה (סכומים הנמוכים מ-100$). התהליך מתבצע באופן הבא: נכנסים לפירוט העסקאות => בוחרים בעסקה אותה רוצים לפרוע באופן מידי => משלמים את העסקה באמצעות התווית Pay it.
  2. Plan It – החברה מאפשרת לפצל רכישות גדולות למספר תשלומים, בתשלום חודשי קבוע וללא חיובי ריבית (בסכומים הגבוהים מ-100$). התהליך מתבצע באופן הבא: נכנסים לאפליקציה => בוחרים ברכישה מסוימת מתוך חיובי האשראי => פורסים את הרכישה לתשלומים באמצעות התווית Plan it. ניתן לפרוס עד 10 מוצרים.

השירות אינו נושא ריבית אך כרוך בתשלום עמלה חודשית קבועה.

למה זה משנה?
בתקופה זו בה שוק האשראי הולך ומצטופף ושחקניות האשראי מחפשות דרכים לשפר את הצעות הערך ללקוח, אנו מזהים מגמה של הגמשה ויצירתיות בכל הנוגע למוצר האשראי. בדומה ל- Pay It Plan Itשל Amex, חברות אשראי רבות מציעות דרכים להעביר את השליטה במוצר האשראי לידי הלקוח, בין אם באופן ביצוע התשלום, מועד התשלום, מקום ביצוע התשלום ועוד.
מגמה זו אמנם מהווה ביטוי לתחרות הגוברת בשוק האשראי, אך היא גם מתחברת לרצונם של הצרכנים לשפר ולשדרג את התנהלותם הפיננסית ואף לקבל כלים לכך מהמוסדות הפיננסים.

התובנה שלנו
אנו סבורים שהיכולת לספק הצעות ערך חדשניות וגמישות בתחום האשראי, באופן המעביר את השליטה לידי הצרכן, גם תסייע בבידול המוסד הפיננסי למול התחרות, וגם עשויה לחזק את הקשר עם הצרכן המחפש כל העת דרכים לשפר את מצבו הפיננסי.

 

סקר חדש: נוחות או ביטחון – מה הצרכן הפיננסי מעדיף?

סקר חדש של חברת המחקר הגלובלית מינטל מעלה כי צרכנים מגדירים את הביטחון מפני הונאות פיננסיות כאחד הגורמים המשמעותיים ביותר עבורם בשירותים הפיננסיים.

מחקרים מהתקופה האחרונה מצביעים על כך שהצרכן מבקש, יותר מכל דבר אחר, לקבל ביטחון והגנה מפני הונאות בשירותים הפיננסיים. למרות שבישראל המודעות לנושא עדיין נמוכה, התמקדות בביטחון הצרכן עשויה לבנות את האמון בין הצרכן למוסד הפיננסי ואף להביא לסנטימנט חיובי כלפי נותן השירותים.

 

graph

על פי מחקר נוסף שנערך בבריטניה, 84% מהצרכנים מעדיפים להשתמש במספר מצומצם של ספקי שירותים פיננסיים שניתן לסמוך עליהם בהגנה מפני הונאות.
בנוסף, 85% מהצרכנים מעדיפים ביטחון מפני הונאות על פני מהירות ונוחות בביצוע פעולות פיננסיות.

תופעת ההונאות המקוונות הולכת ומתרחבת
למרות שבישראל רמת המודעות לנושא בקרב הציבור הרחב יחסית נמוכה, בפועל מקרי ההונאות בתחום הפיננסים ברחבי העולם הולכים ומתרבים.
כך לדוגמה, בבריטניה חלה עליה של 15% במספר מקרי ההונאה הפיננסית ברשת שהתרחשו ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני 2019.

עם זאת, חווית ההונאה עשויה דווקא לחזק את האמון בין הצרכן למוסד הפיננסי
זאת, כאשר הצרכן חש שהמענה שהוא מקבל, בזמן ולאחר התרחשות ההונאה, הינו איכותי, מהיר ואישי.
כך, 73% מהצרכנים בבריטניה שכבר חוו הונאה פיננסית טוענים שהם סומכים על המוסד הפיננסי שלהם שיטפל בנושא כראוי.

בנוסף, הצרכן סבור שהאחריות ל"חנך" אותו כיצד להתגונן ולהתנהל כראוי מוטלת על המוסד הפיננסי
כך, 89% סבורים שבאחריות המוסד הפיננסי לדאוג להגברת המודעות וחינוך הצרכן בנושא ההונאות.

התובנה שלנו:
הונאה בתחום הבנקאות הדיגיטלית מהווה גורם לדאגה, בעיקר בקרב צרכנים פיננסים המבצעים את מרבית הפעולות באמצעות הנייד.
אף על פי שבישראל המודעות לנושא עדיין נמוכה, התמקדות בביטחון הצרכן עשויה לבנות את האמון בין הצרכן למוסד הפיננסי ואף עשויה להביא לסנטימנט חיובי כלפי נותן השירותים.
מוסדות פיננסיים שישכילו לשלב את נושא הביטחון והגנה מפני הונאות כחלק מהצעת הערך, לצד הענקת שירותים נוספים: חינוך מניעתי ממוקד וכן טיפול מהיר ואיכותי באירוע עצמו – צפויים לזכות באמון הקהל שנושא זה נמצא בראש סדר עדיפויותיו.

להרוויח ממכרז שלא זכית בו

בתוצאות מכרזים מסתתרות הזדמנויות רבות לספקי משנה, שעשויות להפוך לפרוייקטים גדולים ומשמעותיים עבור עסקים קטנים ובינוניים. אתר המכרזים של יפעת מכרזים הוא המקום למצוא אותן.

אתגרים רבים עומדים בפניהם של עסקים קטנים ובינוניים. אחד המרכזיים בהם הוא היכולת להשתתף במכרזים. מיליונים רבים מתגלגלים מדי שנה בעולם המכרזים הישראלי, המוציא כ-30,000 מכרזים שונים ומגוונים מדי שנה, אך העסקים הקטנים והבינוניים מתקשים לקחת חלק ברבים מאלו. זאת בעיקר מסיבות של עמידה בתנאי הסף, המותאמים פעמים רבות לחברות גדולות.

בהינתן המצב הזה, יכולים עסקים אלו ליהנות מהמכרזים רק בעקיפין: כקבלני משנה של הזוכים. קבלן גדול שזכה במכרז לבניית קניון, למשל, בוודאי יצטרך ספקי תשתית שונים. חברת קייטרינג שזכתה במכרז הסעדה תצטרך חברת הובלה עבור המזון והכלים. אבל כדי שהעסקים הקטנים והבינוניים יוכלו להציע את עצמם כקבלני משנה של הזוכים במכרזים – הם צריכים קודם כל לדעת על עצם הזכייה. זה נשמע דבר טריוויאלי, אך לא תמיד זה היה כך. לאורך שנים כלל לא היה חוק שהגדיר חובת פרסום תוצאות מכרז. היו חברות שפרסמו באופן עצמאי את זכייתן, בעיתונות היו קצת ידיעות על מכרזים גדולים ומעניינים במיוחד ושאר המידע הסתובב מפה לאוזן. לפני חמש שנים נחקק חוק המחייב גופים לפרסם את תוצאות מכרזיהם אך גם היום המידע אינו זמין ונגיש בצורה האופטימלית. חברות המעוניינות להציע עצמן כקבלני משנה של זוכי מכרזים צריכות להיות עם היד על הדופק וגם כשאיתרו תוצאות מכרז שמעניין אותן – פעמים רבות עליהן לשלם אגרת חשיפת מידע לרשות או למשרד הממשלתי שהוציא את המכרז.

"מדובר ברובד גדול מאוד של מידע שקשה מאוד לעקוב אחריו ותקציבית קשה להיענות לו", אומרת דיאנה לברן, מנכ"לית "יפעת מכרזים", החברה המובילה בישראל. כבר לפני שנים זיהו ב"יפעת" את הבעיה והאתגר ולקחו יוזמה בנושא. אנשי החברה פנו לגופים מוציאי מכרזים וביקשו להסדיר את העברת תוצאות הזכייה, בהתאם לחוק. חלקם הסכימו, חלקם הערימו קשיים. כיום מקבלת ומפרסמת "יפעת" תוצאות של כ-500 מכרזים מדי חודש. זוהי אמנם כמות חלקית מכלל המכרזים המתפרסמים, אך היא עדיין משמעותית לשחקנים שבזירה, שבעזרת "יפעת" יכולים למעשה לקבל לידים חמים ולהגיע לשיתופי פעולה אטרקטיביים ורווחיים. תוצאות המכרזים (לצד פרסום מכרזים פתוחים) מוצגים באתר הייעודי שהקימה החברה לנושא, "יפעת מכרזים". מנויי השירות יכולים לקבל את כל המידע הקיים באתר, כאשר החברה פועלת רבות כדי לעבות אותו ולהציג עוד ועוד תוצאות של מכרזים שנסגרו.

"הרבה עסקים קטנים ובינוניים מוצאים את השירות כיעיל מאוד עבורם. כשעסק קטן או בינוני מגלה על חברה שזכתה במכרז – זוהי הזדמנות טובה עבורו לחבור אליה", אומרת לברן. "ענף הבנייה הוא דוגמה אידיאלית, כי הוא בנוי כולו מספקי משנה. הזוכה במכרז הוא הקבלן הראשי, אבל מתחתיו יש את מי שמוציא את החול מהאתר, חברות שמובילות משאיות, חברות תשתיות שחופרות עם ציוד כבד, רצפים, אנשי מיזוג אוויר, חברות מעליות, חברות מטבחים, אינסטלציה וכו'. כל אלה יכולים יכולים להרים לקבלן טלפון ולנסות את מזלם – כמובן, במידה והם יודעים מיהו. זה פותח להם עולם הזדמנויות שלם וזו גם אופרציה קלה יותר מכיוון שלקבלן משנה של זוכה במכרז אין את תנאי הסף שיש לזוכה עצמו. כחברה שעובדת עם עם עולם המכרזים מעל ל-40 שנה אנו רואים בבירור שאחת הבעיות הכי גדולות של עסקים קטנים ובינוניים היא היכולת לעמוד בתנאי הסף של חלק ניכר מהמכרזים. לכן, לחבור לזוכה במכרז היא אפשרות נוספת ואידיאלית עבורם בכל זאת להשתלב בעבודה שנוצרת מהתחום הזה. יתרון נוסף בחשיפה לתוצאות המכרז היא הבנת מערך המחירים בשוק. אם אתה, למשל, בית דפוס שעוקב אחרי כמה מכרזים ורואה באיזה מחיר הם נסגרו, תדע איזו רמת מחיר יש להציע אם וכאשר תתמודד במכרז בעצמך".

מהי מידת הפגיעה בהיקף המכרזים ממשלתיים ב-2019?

שנת 2020 מעבר לפינה, ואי הוודאות באשר לתקציב הממשלה מעמידה בסימן שאלה את אחד המקורות החשובים ביותר לצמיחה בקרב עסקים קטנים-בינוניים: המכרזים הממשלתיים. מהי מידת הפגיעה בהיקף המכרזים ב-2019? וכיצד ניתן בכל זאת לאתר את ההזדמנויות העסקיות הרלוונטיות ביותר עבור כל אחד מהעסקים הקטנים בישראל?

העסקים הקטנים-בינוניים בישראל מהווים אחד ממנועי הצמיחה העסקיים הגדולים במשק. על פי הנתונים של הרשות לעסקים קטנים ובינוניים בישראל, נכון לסוף 2015, 99.5% מהעסקים בישראל היו עסקים קטנים ובינוניים של עד 100 עובדים שכירים. עסקים אלו מעסיקים 1.75 מיליון ישראלים, והם תרמו 60% ממקומות העבודה בשנים האחרונות. בנוסף לכל, הם מייצרים כ-53% מהתוצר העסקי במגזר העסקי.
אחד מהגורמים אשר מהווים מקור הכנסה וגורם מסייע לצמיחה, הוא הגורם הממשלתי. ברוב המכריע של המקרים, הגופים הממשלתיים מפרסמים מרכז, והעסקים הקטנים-בינוניים מגישים הצעה וזוכים בהכנסה המבורכת והחיונית עבורם.

ללא ממשלה קבועה, עם בחירות בפעם השלישית באופק – איך כל זה משפיע על מצב המכרזים בישראל?

על רקע אי הוודאות בכל הנוגע לתקציב הממשלה, בעקבות חוסר היכולת של המערכת הפוליטית להרכיב ממשלה, נראה כעת כי יכולת ההתפתחות העסקית של עסקים קטנים-בינוניים עלולה להיפגע.
הסיבה ברורה: תקציבים ממשלתיים וחקיקות חדשות מספקות סביבה פשוטה יותר לבעלי עסקים לקידום העסקים שלהם. כעת, עולה השאלה כיצד העסקים הקטנים בישראל יכולים להמשיך ולאתר הזדמנויות עסקיות.

המכרזים ממשיכים להיות מקור להזדמנויות עסקית לעסקים קטנים-בינוניים

על פי הנתונים של חברת יפעת מכרזים, מקבוצת יפעת, המרכזת את כל המכרזים הציבוריים והפרטיים בישראל עבור לקוחות עסקיים במגוון קטגוריות, בחציון הראשון של 2019 לא הורגשה בפגיעה בכמות המכרזים, בעיקר בנוגע לגופים ציבוריים.
עם זאת, במחצית השניה של השנה, לאחר הבחירות הראשונות של 2019, ניתן לראות עיכוב של חלק מהמכרזים הממשלתיים, בעיקר בתחומי התשתיות והבנייה.
בחישוב כולל מתחילת השנה, הנתונים של החברה מראים על קצב שנתי של כ-30,000 מכרזים ב-2019, בדומה ל-2018.
על רקע העיכובים הפוטנציאליים בחלק מהמכרזים, ב'יפעת מכרזים' ממשיכים לפעול ולהביא מידע מגופים פרטיים, ציבוריים ותחומים שעדיין לא הושפעו מתקציבי הממשלה, על מנת לשמור על אספקת הזדמנויות לעסקים קטנים ובינוניים בכל הארץ.
על רקע מאמצי החברה, כמות ההזדמנויות העסקיות שהחברה הפיצה ללקוחותיה בחודש אוקטובר שמרו על כמות ניכרת, למרות החגים שהפחיתו את מספר ימי העבודה במהלך החודש. התחומים המובילים במכרזים ש'יפעת מכרזים' הציעה במהלך אוקטובר היו, בין היתר, עבודות דפוס, ייצור מתכות, תקשורת, הנהלת חשבונות וראיית חשבון, קורסים והדרכות, ועולם הדרושים.

כל המכרזים בישראל, במקום אחד – השער של העסקים הקטנים לצמיחה

דווקא על רקע אי הוודאות הפוליטית בכל הנוגע לתקציבים ממשלתיים, על העסקים הקטנים והבינוניים לנצל כל הזדמנות עסקית פוטנציאלית. הסוכן החכם של 'יפעת מכרזים' מציע לכל עסק בישראל מגוון עצום של מכרזים בעשרות תחומים, הכל על מנת לאתר כל הזדמנות רלוונטית להכנסה ולצמיחה. המערכת מבוססת על טכנולוגיה מתקדמת המתאימה את המכרזים לצרכים ולהעדפות של כל עסק בישראל.

המכרזים הממשלתיים, שבעבר הוענקו בעיקר לחברות ענק, נותנים בשנים האחרונות שוויו הזדמנויות לעסקים קטנים ובינוניים, בעקבות תקנות ממשלתיות חדשות הקובעות מנגנונים להבטחת תחרות שוויונית יותר במגזר הציבורי.

בין 30,000 מכרזים הנאספים ומופצים על ידי המערכת של 'יפעת מכרזים' בכל שנה, החברה מרכזת מכרזים פומביים של רשויות מקומיות ומשרדי ממשלה, מכרזים בלעדיים ופטור ממכרז, ומאגר מידע על פרויקטים ובנייה פרטית.
בנוסף, החברה מפרסמת בכל שנה 10,000 תוצאות של מכרזים, המהווים הזדמנות נוספת להכנסה- למשל, זכייה של חברה אחת במכרז אספקה בכל הארץ, תדרוש ממנה לשכור ספקים נוספים: שינוע, ייצור, פרסום ועוד, כך שכדאי לפנות אליה ולהציע את שירותי העסק שלכם.

אלפי העסקים המנויים על השירות של 'יפעת מכרזים' זוכים למערך שירות ותמיכה המקפיד על יחס אישי ומקצועי, שעוזר לעסקים למנף את ההזדמנויות שאסור להם לפספס.
אם כן, דווקא כאשר ישראל עומדת בפני אי וודאות פוליטית, כדאי לעסקים לאתר כל מכרז רלוונטי עבורם. 'יפעת מכרזים' הוא הכלי המושלם עבור כל עסק בישראל ליצירת ערוצים נוספים של הכנסה, צמיחה ושגשוג.

5 דרכים להתייעלות כלכלית של העסק שלכם

כאשר אתם מנהלים עסק קטן או בינוני, כל שעה משעות היום חשובה, אפילו כל דקה. אך עם רשימת מטלות אינסופית על שולחנכם ומשאבים מוגבלים בידיכם, כיצד מבטיחים שכל המטלות יבוצעו ובאופן הנכון? בכל הקשור לתפעול עסק קטן, יעילות היא שם המשחק. למרבה המזל, בעזרת מספר כלים ושיטות תוכלו לייעל את העסק שלכם ולפנות זמן לטובת התמקדות בעבודה נטו. אז אם אתם בעלי עסק קטן או בינוני, מומלץ לכם להכיר ולהטמיע את חמש הדרכים שריכזנו עבורכם לטובת התייעלות העסק.

  1. בנו תוכנית עסקית – עסק בלי תוכנית עסקית הוא כמו ספינה נטולת הגאים. תוכנית עסקית היא יותר מהשקעה בעתיד החברה שלכם; היא מגדירה את מטרות העסק, מציבה מטרות קצרות וארוכות טווח, מחדדת תחומי אחריות ומסייעת להכווין אתכם ואת הצוות שלכם לתיעדוף ומיקוד בכל מה שבאמת חשוב לעסק. הקפידו לייעל את תהליך בניית התוכנית העסקית. בנו תוכנית שקל לעשות בה שימוש, הבינו כי היא דינמית והקצו מספיק זמן בכדי לסקור ולבקר אותה באופן שוטף. עקבו אחר ההתקדמות ונתחו את התוצאות בפועל לעומת התוצאות המתוכננות. ההחזר על ההשקעה שלכם יהיה שיפור בניהול פרויקטים ואנשים, בקבלת החלטות, בלקיחת אחריות, ובמיקסום ביצועים ורמת פרודוקטיביות.
  2. דעו מתי להשתמש במיקור חוץ – כל בעל עסק קטן יודע שניהולו מצריך ביצוע מטלות רבות במקביל. בעוד התעסקות בתחומים רבים עשויה להיראות טוב על הנייר, בפועל היא עלולה להוביל ליותר מדי משימות חצי עשויות. ההכרה בצורך לבצע עבודה על ידי גוף חיצוני הינה חלק חיוני של ניהול אפקטיבי. היתרון הגדול ביותר של השקעה זו, הוא שאתם משלמים על מומחיות מבלי להתפשר על האיכות. בכל הקשור לאיתור הזדמנויות עסקיות, למשל, הרי שאין מקור טוב יותר למציאת הזדמנויות שכאלה מאשר מכרזים. במידה ואין לכם את הכלים הנדרשים לאיסוף מידע על מכרזים, תמיד ניתן לפנות למומחים בתחום, כמו "יפעת מכרזים" אשר מתמחה באיתור וקטלוג של אלפי מכרזים פומביים ובלעדיים והעברתם על בסיס יומי למנוייה. בדרך זו מבטיחים לעצמם אלפי לקוחות החברה בקטגוריות ובתחומי פעילות שונים במשק, שהם לא מפספסים הזדמנויות עסקיות להגדלת מחזורים ומכירות.
  3. מעקב אוטומטי אחרי ניהול הזמן בעסק – מעקב אוטומטי אחר ניהול הזמן מאפשר לכם לדעת בדיוק כיצד הזמן מנוצל בעסק, מבלי לבזבזו במסגרת התהליך. עם סקירה מדויקת של כל פעילות, החל מהזמן המושקע בשיחות עם לקוחות ועד למכירות או לעריכת הצעות מחיר, תקבלו מושג לגבי הזמן המושקע בכל פרויקט, לקוח ואדמיניסטרטור. כאן תוכלו לגלות תהליכים פגומים או בלתי יעילים ולתקנם למיטוב הפעולות. דו"ח מלא ומדויק על אופן חלוקת הזמן בעסק שלכם, יאפשר גם לחייב לקוחות במדויק ובשקיפות, כך שאיש לא ישאל מה נעשה עם שארית התקציב. הואיל ואפליקציות רבות המיועדות למעקב אחר ניהול הזמן, אינן מצריכות הזנה ידנית של השעות והדקות בהן בוצעה עבודה, נותר לכם זמן רב יותר להיות פרודוקטיביים, ויחסוך לכם ולצוותכם משימה מייגעת בסופו של כל שבוע עבודה ארוך.
  4. שימוש בתוכנת שיתוף פעולה מרוכזת – החל מתקשורת וחשבונאות פנימית ועד לשיווק ותזמון אימיילים, כמעט לכל תחום יש אפליקציה ייעודית. נצלו את פלאי הטכנולוגיה בכדי להוציא את הזמן והעבודה הקשה מהמשימות הקטנות. אפליקציות צ'ט מסוימות הן אידיאליות לשמירה על קשר עם הצוות כאשר כולם תקועים בבית בשל פגעי מזג האוויר, למשל; ותוכנות לניהול פרויקטים שומרות על תהליכי עבודה מסודרים ומאפשרות להקצות עבודות, לעקוב אחר ההתקדמות ולהשאיר משוב באמצעות כרטיסים דיגיטליים; תוכנת ענן חיונית לשמירה על אבטחת כל הנתונים שלכם במקום אחד (וגם הצמצום בשימוש בנייר הוא ידידותי לסביבה). בנוסף, חפשו תוספות היוצרות תבניות דוא"ל, מתזמנות קמפיינים ומפיקות דו"חות, בכדי להתחבר בצורה יעילה יותר לרשימת התפוצה שלכם.
  5. השקיעו בפיתוח מיומנויות – העובדים שלכם לא אמורים להתמחות בכל המקצועות (אם כי בעסק קטן זה בהחלט יכול להיות גליק גדול). זהו היכן שוכנות נקודות החוזק והחולשה של הצוות שלכם, עודדו אותם ואפשרו להם לפתח מיומנויות בתחומים אלה. מדובר לא רק במיזם מתגמל; פיתוח כישורי העובדים שלכם נותן להם יתרון ומעורר אותם לפרודוקטיביות רבה יותר. השקעה בכישרונות של העובדים שלכם מאפשרת לכם גם להאציל סמכויות בצורה אפקטיבית, כך שתוכלו לפנות את זמנכם ולהעביר אחריות ותחושת אמון הדדי לחברי הצוות שלכם.

דוח השנאה 2019 של האגודה למען הלהט"ב וחברת VIGO

דוח השנאה 2019 של האגודה למען הלהט"ב וחברת VIGO

השיח הפוגעני כלפי הקהילה בחודש הגאווה הוכפל ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה

חודש הגאווה הבינלאומי מביא עמו דיונים רבים ברשתות החברתיות אשר עשויים להעיד על עמדת הציבור כלפי קהילת הלהט"ב והיחס למצעדי הגאווה השונים. בשנים האחרונות משתפת פעול חברת VIGO עם האגודה למען הלהט"ב במטרה לבחון את היקף ואופי השיח ברשת כלפי הקהילה בתקופת חודש הגאווה בישראל.

תוצאות המחקר בשנה הנוכחית העלו ממצאים מדאיגים על מידת השנאה של הגולשים ברשת. היקף הביטויים הפוגעניים כלפי הקהילה הכפיל את עצמו ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה עם 1,870 פוסטים פוגעניים במהלך החודש. למעשה, בכל 15 דקות נכתב פוסט פוגעני כלפי הקהילה. רוב השיח הפוגעני נכתב בתקופת הזמן של מצעד הגאווה בירושלים ותל אביב וזאת במקביל לסיקור הרב לו זכו מצעדים אלו בתקשורת המסורתית.

במחצית מהשיח הפוגעני כונו חברי הקהילה "חולי נפש", "סוטים" או "חוטאים" כאשר מרבית הכותבים (66%) הם גברים ועיקר התוכן הפוגעני נכתב כלפי גברים הומוסקסואלים. 3% מהשיח הפוגעני כלל ביטויים קשים אשר קוראים לפגיעה בחברי הקהילה כאשר המוקד העיקרי של שיח זה הם הומואים וקהילת הטרנס.

anti gay

אוהד חזקי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב הגיב על הנתונים ואמר: "אירועי הגאווה שהתקיימו בתמיכה אדירה של רוב החברה הישראלית, העירו גם קולות חשוכים. נמשיך לסייע לכל מי שנפגע על רקע נטייתו המינית וזהותו המגדרית, דרך מרכז הדיווח של האגודה וכלל הכלים שברשותנו".

ביכולתן של הרשתות החברתיות להציב בפנינו מראה על האופן בו הציבור תופס סוגיות מורכבות וציבורים שלמים. גם אם התוכן לא נעים לעין, חברת Vigo רואה בבחינת השיח כלי מחקרי חשוב ממנו עמותות וארגונים יכולים ללמוד ולהסיק כיצד לפעול בעתות משבר ולשרת את הקהילות שזקוקות לסיוען.

 

המדריך לקידום מוצר חדש בעסק קטן

המדריך לקידום מוצר חדש בעסק קטן

האפשרויות הכי רלוונטיות לקידום מוצר/שירות חדש.

בעלי עסקים קטנים ובינוניים מכירים היטב את הסיטואציה הבאה – הם עובדים ומתנהלים היטב, מוכרים את המוצרים שלהם, אולם מחזור המכירות נשאר פחות או יותר אותו הדבר, מה שמקשה על העסק להתרחב.
אז כיצד מרחיבים את מעגל הלקוחות או מגדילים את ההכנסה? ניתן, למשל, ליצור חבילות אטרקטיביות שכדאי ללקוח לשדרג אליהן, אך הדרך המרכזית יותר היא ליצור מוצר או שירות חדש, אשר יענו על ביקושים גוברים בשוק. אבל איך מקדמים את אותו מוצר או שירות בצורה מיטבית?

חשוב לזכור כי כאשר אתם יוצאים לשוק עם מוצר או שירות חדשים, ברור לכם כי יהיה קשה מאוד לפרסמם. יכול להיות שמדובר במוצר חדשני או בשירות מתקדם, אך אם אינכם מקדמים אותם כהלכה, אתם עלולים להפסיד כסף בסיכומו של דבר. לכן, הכנו עבור בעלי עסקים קטנים ובינוניים מדריך מקוצר לקידום מוצר או שירות חדשים, בסיוע אנשי המקצוע של חברת "יפעת מכרזים", אשר מתמחה באיתור חכם של הזדמנויות עסקיות בעזרת טכנולוגיית מידע מתקדמת.

• הציעו ללקוחותיכם הצצה מוקדמת בלעדית – ללקוחותיכם הנאמנים יש תפקיד חשוב בקידום מוצרים חדשים, משום שסביר להניח שהם יהיו הראשונים לרוכשם. לכן, הציעו להם הצצה מוקדמת בלעדית על המוצר החדש. בין אם מדובר במסיבת קדם-השקה פרטית, הצצה אונליין למוצר, או הזמנה מיוחדת לבדיקת השירות החדש, ההצעות האקסקלוסיביות הללו יגרמו לקורת רוח בקרב לקוחותיכם ויבטיחו שהם עוד ישובו אליכם עם פנקס פתוח.

• תחרויות ברשתות החברתיות – תחרויות, מתנות והגרלות מהוות כלים פופולריים מאוד בקרב משווקים איכותיים. מדוע? משום שהן מספקות את הסחורה! תחרויות ברשתות החברתיות הן מהנות, מהוות דרך קלה לחיבור עם לקוחות ומושכות קהלים נוספים לפלטפורמות המדיה החברתית השונות שלכם. תחרות פשוטה בפייסבוק, למשל, מביאה 34% מעריצים חדשים בממוצע לקמפיין. זה המון בהתחשב בכך שהתפוצה האורגנית בפייסבוק נמוכה מאוד בדרך כלל. גם מתנות באינסטגרם, למשל, מעניקות ללקוחות הזדמנות בלעדית להיות הראשונים ששמים את ידם את המוצר החדש שלך – בחינם! בכלל, את המתנות ניתן לשווק בכל ערוצי המדיה החברתית שלכם וכמובן באמצעות דוא"ל.

• שיווק בדוא"ל – האם ידעתם ש-82% מהצרכנים פותחים מיילים מבתי עסק וש-44% ממקבלי המיילים ביצעו לפחות רכישת אונליין אחת המבוססת על דוא"ל שיווקי? שיווק דוא"ל באמצעות ניוזלטר הוא אמצעי פרסומי נהדר והוא מהווה את אחת הדרכים הטובות ביותר לקידום מוצר או שירות חדשים. ניוזלטר שכזה מאפשר לכם לחלוק בקלות מידע, תמונות ומידע נוסף עם לקוחות. משם, כל שעליכם לעשות בכדי "לסגור את העסקה", הוא להציע הנחה בלעדית או מחיר קידום מכירות אקסקלוסיבי, ומצב התזרים השוטף שלכם כבר בדרך לשיפור ניכר.

• מודעות פייסבוק – עם כמעט מיליארד וחצי משתמשים פעילים, פייסבוק מהווה לחלון לשוק עצום. זאת הסיבה שבגינה מודעות בפייסבוק הן כלי שיווקי אפקטיבי. פייסבוק מועיל במיוחד בטירגוט קהלים, משום שבסיס הנתונים הכביר שלהם מאפשר לטרגט לפי מגדר, גיל, מיקום, תחומי עניין ועוד. הרשת החברתית המובילה אף מאפשרת לכם לבחור את המודעה המתאימה לכם מתוך מגוון אפשרויות, וקל לשמור על המסגרת התקציבית על ידי יצירת מכסת תשלום יומית או חודשית.

• קיום אירוע – דרך נוספת להביא אנשים למיקום הפיזי שלכם, היא לארח אירוע או לקיים בית פתוח בעסק שלכם. כאשר אתם מארחים אירוע, אנשים מגיעים אליכם פיזית ובכך מגדילים את הסיכוי שיהפכו ללקוחותיכם. אירועים אינם חייבים להיות מפוארים או אפילו מסודרים במיוחד, שכן אירוע פשוט כמו בית פתוח יעשה את העבודה במקומות כגון מכוני כושר, מרכזי יוגה, ספא וחנויות קמעוניות. במידה והעסק שלכם ממוקם יחד עם עסקים מקומיים אחרים, אתם יכולים לשתף פעולה ביצירת דיספליי על המדרכה או קיום אירוע בחוץ, על מנת למשוך קהלים גדולים עוד יותר.

• הציעו שדרוג או טרייד-אין – אם העסק שלכם מבוסס יותר על שירותים מאשר על מוצרים, כמו ספא, חדר כושר, או פירמת ייעוץ, אתם יכולים לשדרג את לקוחותיכם ולהציע להם לנסות את השירות החדש. יש לספא שלכם עיסוי חדש? הציעו אותו בחינם ללקוחות קיימים! מרחיבים את שירותי הייעוץ שלכם? זה הזמן להציע שירותים מורחבים לקליינטים נאמנים, על מנת שהם יבחינו בשינוי. אם המוצר החדש שלכם הוא, למעשה, שדרוג של מוצר קודם, אתם יכולים ליצור קידום באמצעות טרייד-אין. קידומי טרייד-אין הוכחו כאפקטיביים במיוחד, הואיל והם מספקים תמריץ ללקוחות לרכוש מוצר חדש באמצעות אשראי שכבר מצוי ברשותם (קרי, המוצר הקודם שברשותם).